top of page
Birth-control.jpg

הסכנות שבאמצעי מניעה הורמונלים

מחשבות לאחר הצפיה בסרט: The Business of Birth Control
 

גלולות מכל הדורות של ההורמונים/ מדבקות/ נובה-רינג/ התקן הורמונלי.

שורה תחתונה: הן מעקרות נשים עיקור-כימי. מסכנות פיזית ורגשית. מנתקות אותנו מעצמנו, מנשים אחרות ומהטבע; וממסכות מחלות אחרות.
אז מה כן? תגללו לסוף.

בסוף2: לינקים להסברים, לינק לצפיה בסרט

  שלחי לי מייל לקבל קוד צפיה   

.......................................................

המחזור שלנו הוא מערכת ההנחייה שלנו. הוא מדבר את מה שקורה בפנים שאנחנו לא יכולות או רוצות לראות. הביוץ שלנו מדבר עם הסביבה שלנו, עם הירח, עם נשים אחרות. גלולות מרדימות את התודעה שלנו. ממסכות אותנו, משבשות ומעקרות את האינטואיציה והמח שיש לנו ברחם.

המחזור הוא גם *סימן חיוני חמישי*. כמו דופק, לחץ דם, נשימה, טמפ' גוף.

✿✿✿

אמצעי מניעה הורמונלים מכילים *משבש אנדוקריני*- אלו לא הורמונים סינטטיים אלא חומר כימי שמשבש את המערכת האנדוקרינית. בגלולות- בצורה ממוקדת כדי לפגוע בהורמונים של הפוריות הנשית.*המערכת האנדוקרינית* היא מערכת של בלוטות פנימיות (רגישות מאד) שמווסתות מערכות מורכבות בגוף. ביניהן האיצטרובל, יותרת המח, התריס, והשחלות.

* מהו משבש אנדוקריני?      לינק לויקי >>    לינק לכתבה ב'הארץ' >>
✿✿✿

הלובי של חברות התרופות לא מאפשר לפרסם את הסכנות על חבילות הגלולות עצמן. הרופאימות ברפואה האלופטית לא מודעים או לא מעוניינים לדבר עם הנשים הצעירות על הסכנות שבגלולות, וכך נמנעת ממיליוני נשים בכל העולם *הסכמה מדעת* לנטילת התרופה.

היחס לגלולות הוא בכלל לא כאילו זה תרופה, אלא משהו ברקע, ויטמין, לא משפיע ולא ראוי לציון כאשר נשאלות: "האם את לוקחת תרופות קבועות". זה כשלעצמו מוביל למצבי סיכון נוספים.

✿✿✿

סכנות והשפעות בשימוש קבוע באמצעי מניעה הורמונלים:

1.

שימוש באמצעי מניעה הורמונלי (מעתה אמ"ה) משבש את *כל* המערכת ההורמונלית הנשית. בגדול זה מבטל את הביוץ ומדלדל את רירית הרחם כדי למנוע הפריה והשתרשות, אבל זה גם גורם לשיבוש בשאר הבלוטות שהזכרתי מעלה ומה שהן אחראיות עליו. למשל, אמ"ה גורמים להפרשה מוגברת של קורטיזול- הורמון הלחץ, מה שגורם לקושי בוויסות סטרס. גורם לטשטוש, קשיים בקשב, קושי בזכרון וקושי בלמידה.

נשים שלוקחות אמ"ה באופן קבוע הן בעיקר תיכוניסטיות, סטודנטיות ונשים צעירות. ההשפעות הללו על חייהן יוצרות מעגל נוסף של דכאון ולחץ, אם יש להן קשיים בלימודים.

אמ"ה גורמים לירידה בליבידו. ליובש בנרתיק.

יחד עם כל התופעות הללו התגלה כי אצל נשים רבות אמ"ה גורמים לדכאון, ובמחקרים (גזעניים ונצלניים) שנעשו ללא הסכמה-מדעת על נשים מקבוצות מיעוטים בתחילת שנות ה-60 גרם להתאבדויות.

אמ"ה גורמים לגרום לקרישי דם ולמוות. לפי האיחוד האירופי, 5 ‭12-ל‬ מקרי מוות לכל ‭10,000‬ נשים בשנה (שנטלו אמ"ה).
בשילוב יחד עם נוגדי-דכאון יוצרים סיכון בריאותי מוגבר ליצירת תסחיף וקרישי דם שגורמים למוות.

 

2.

אמ"ה ניתנים כתרופות למחלות גיניקולוגיות שונות מתוך עצלות, בורות, ומיזוגניה מובנית של מערכת הבריאות.

#אנדומטריוזיס: נערות ונשים שמתלוננות על כאבים חזקים ותופעות שונות סביב המחזוריות, במקום לקבל אבחנה אמיתית וטיפול אמיתי, נשלחות לקחת אמ"ה. השיבוש ההורמונלי ממסך את הסימפטומים של הכאב, כשבינתיים המחלה והנגעים מתפשטים ויכולים לפגוע באופן בלתי הפיך בפוריות.

שחלות פוליציסטיות, יכולות בין השאר לפתח סכרת. מטופלות סימפטומטית ע"י אמ"ה מה שיכול לגרור את התפשטות המחלה.

יש עוד אבל לא ארחיב כאן יותר. 
 

3.

בחירת בנזוג- ההורמונים שלנו מופרשים בזיעה. הם מנחים אותנו ועוזרים לנו בבחירת פרטנר/ית תואם גנטית. השתקה של ההורמונים הללו משבשת את בחירת בן-הזוג. במחקרים התגלה כי נשים שנטלו אמ"ה בחרו פרטנר שיותר דומה להן מאשר משלים אותן. כשהפסיקו לקחת אמ"ה ומערכת הביוץ והפוריות חזרה לפעולה הן גילו שהן לא נמשכות לבן הזוג, שהבחירה לא תואמת את המערכת שלהן.
 

4.

המיתוס של "מחזור סדיר"

התפיסה הפטריאכלית מתקשה להסתדר עם רעיון של כיאוס. בבסיסה היא מנסה לשבץ, לתייג, למיין. המחזור החודשי מושפע מגורמים חיצוניים ופנימיים, ולעולם לא יכול להיות "סדיר". אנחנו לא רובוטיות!

יש נשים שהמחזור שלהן אכן סדיר. יש כאלו שלא. זה לא משפיע בשום צורה על פוריות. אמ"ה ניתנים כלאחר-יד לנערות! כאשר המערכת המינית עוד לא סיימה להתפתח, כדי "לסדר את המחזור". ובכן, הם מבטלים לחלוטין את המחזור, ויוצרים דימום דמה כדי למסך ולהרגיע את האשה. באופן עקרוני לא מתרחש דימום כאשר לוקחות אמ"ה, מה שיש זה דימומי-גמילה. זו לא ווסת.
 

5.

ניתוק מהמחזוריות והטבע, עיקור רוחני

אנחנו לא פוריות כל החודש! יש לנו חלון של כשבוע. הוא מתחיל לפני הביוץ. מתי הביוץ את שואלת את עצמך? ובכן יש המון דרכים לעקוב אחרי הביוץ שלך: בתחושות הגוף, ברגשות. בחלומות. בהפרשות, בברק של העור, במצב השיער. אפשר למדוד את חום השחר ולעקוב כמו בשיטת המודעות לפוריות אחרי מצב צוואר הרחם. לשים לב למידת המיניות והג'וסיות שלך. את כל אלו רצוי לרשום ולעקוב לפחות לשלושה חודשים ואני ממליצה למטופלות שלי גם לעשות בדיקות ביוץ כדי לדעת בצורה ממש מדוייקת. לאחר כמה חודשים את כבר תדעי לבד אם את בימים פוריים או לא.

לחוות את הפתיחה והיצירתיות, לאחריה את האבל, האובדן וההתכנסות, את השחרור שבדימום ושוב ושוב בסנכרון עם הלבנה והאדמה זה המהות של לפעום יחד עם הבריאה. הרחם שלנו מסתנכרנת עם נשים מסביבנו. עם פעימת האדמה. אנחנו זקוקות לפעימה הזו כדי להתפתח ברוח.

✿✿✿

אז מה כן?

קודם כל לדעת לעקוב אחרי הביוץ והימים הפוריים. הכי כדאי לפי שיטתהמודעותלפוריות. יש מלא קורסים מסביב.

מחשבוני פוריות: דייזי וחבריו- אפליקציות למעקב הביוץ.

קונדום

ספוגית

דיאפרגמה

כובעון צווארי

פילם

לפירוט על אמצעי מניעה חוצצים (לא הורמונלים) לחצי כאן >>
 

.......................................................
 

  שלחי לי מייל לקבל קוד צפיה   
 

bottom of page